Challenge #1: dopamine voor het wij-gevoel

sep 21, 2020 | Challenge - hormonen aan het werk

De komende vier weken trappen we elke maandag af met een challenge, bedacht door Energy Up. We beginnen vandaag, in de Week van het Werkgeluk. Met elke challenge prikkel je één van de vier gelukshormonen. Vandaag: dopamine.

Wist je dat wanneer je een compliment krijgt, er dopamine vrij komt? Het beloningscentrum in de hersenen wordt geprikkeld en hierdoor ontstaat er een geluksgevoel. Dopamine versterkt het wij-gevoel en het zorgt ervoor dat iemand vaker het gecomplimenteerde gedrag zal laten zien. 

De challenge #1 luidt als volgt: 
Geef deze week aan 3 collega’s een compliment. Het is superleuk om te doen en je ziet direct wat het teweeg brengt. Een gelukkigere collega betekent een gelukkigere jij. Doe je met ons mee?

Foto: Katya Austin (Unsplash)

Gerelateerde prikkels

Challenge #4: endorfine, da’s lachen

Challenge #4: endorfine, da’s lachen

We doen vier challenges, bedacht door Energy Up, om je vier gelukshormonen een flinke boost te geven. Deze week challenge #4, met pijn in je buik (van het lachen) dankzij endorfine. Endorfine werkt als een natuurlijke morfine voor je lichaam. Heb je bijvoorbeeld een...

Lees meer