Challenge #2: verbonden met collega’s dankzij oxytocine

sep 28, 2020 | Challenge - hormonen aan het werk

De komende weken trappen we elke maandag af met een challenge (bedacht door Energy Up) om je werkgeluk te vergroten. Met vier simpele opdrachten zetten we je gelukshormonen aan het werk. Deze week: oxytocine.

Wist je dat oxytocine ook wel het knuffelhormoon wordt genoemd? Volgens wetenschappelijk onderzoek is dit stofje in je hersenen verantwoordelijk voor een gevoel van intimiteit en verbondenheid, oftewel optimaal geluk. Het speelt ook een belangrijke rol bij sociale verbintenis. Alleen al door elkaar aan te raken of elkaar in de ogen te kijken, maak je dit gelukshormoon aan.

En dit is challenge #2:
Gezien knuffelen niet helemaal corona proof is, hebben we een challenge bedacht waardoor dit hormoon een flinke boost krijgt. De challenge luidt deze week als volgt: geef een van je collega’s een bos bloemen. Elkaar bedanken met een omhelzing kan misschien nog even niet, maar een bosje bloemen en met knipoog doet wonderen. Doe jij met ons mee?

Heb je de vorige challenge gemist? Dat loop je zó in: kijk naar challenge #1 om je dopamine een boost te geven.

Foto: Sharon McCutcheon (Unsplash)

Gerelateerde prikkels

Challenge #4: endorfine, da’s lachen

Challenge #4: endorfine, da’s lachen

We doen vier challenges, bedacht door Energy Up, om je vier gelukshormonen een flinke boost te geven. Deze week challenge #4, met pijn in je buik (van het lachen) dankzij endorfine. Endorfine werkt als een natuurlijke morfine voor je lichaam. Heb je bijvoorbeeld een...

Lees meer