Challenge #3: in beweging voor serotonine

okt 4, 2020 | Challenge - hormonen aan het werk

Met onze challenges, bedacht door Energy Up, prikkelen we de gelukshormonen voor extra werkgeluk. Deze week challenge #3: kom in beweging voor het gelukshormoon serotonine.

Is je serotonine-gehalte op peil, dan voel je je geweldig! Zo niet, dan ben je niet de gezelligste om bij in de buurt te zijn. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je eetlust en je seksdrive omlaag gaan door te kort serotonine. Een gezonde dosis serotonine zorgt juist voor een vrolijk gevoel. Hoe geef je deze geluksmaker een boost? Zonlicht bevordert de aanmaak van serotonine. Zelfs op bewolkte dagen bereiken zonnestralen je huid.

En dit is challenge #3:
Ga elke dag minimaal 15 minuten een frisse neus halen tijdens je pauze. Lekker wandelen helpt je met je dagelijkse stappen, en de buitenlucht en het zonlicht stimuleren je serotonine. Doe je mee?

Heb je de vorige challenges gemist? Haal het gauw in: kijk naar challenge #1 om je dopamine een boost te geven en ga naar challenge #2 om je oxytocine op te peppen.

Foto: Banter Snaps (Unsplash)

Gerelateerde prikkels

Challenge #4: endorfine, da’s lachen

Challenge #4: endorfine, da’s lachen

We doen vier challenges, bedacht door Energy Up, om je vier gelukshormonen een flinke boost te geven. Deze week challenge #4, met pijn in je buik (van het lachen) dankzij endorfine. Endorfine werkt als een natuurlijke morfine voor je lichaam. Heb je bijvoorbeeld een...

Lees meer