Challenge #4: endorfine, da’s lachen

okt 11, 2020 | Challenge - hormonen aan het werk

We doen vier challenges, bedacht door Energy Up, om je vier gelukshormonen een flinke boost te geven. Deze week challenge #4, met pijn in je buik (van het lachen) dankzij endorfine.

Endorfine werkt als een natuurlijke morfine voor je lichaam. Heb je bijvoorbeeld een dubbele beenbreuk, dan giert die endorfine door je lijf, waardoor je minder gevoelig bent voor pijn. Endorfine wordt ook de ‘feel good drug’ genoemd. Hoe krijg je een boost endorfine zonder je benen te breken? Door te sporten, buiten te zijn en… door te lachen. Zelfs de kleinste glimlach zorgt ervoor dat je lichaam endorfine aanmaakt. Kortom: lachen is gezond!

En dit is challenge #4:
Lachen is goed voor je endorfine. Daarom is de challenge: begin je werkmeeting met een grappig verhaal. Een blunder, een mop of iets geestigs, het kan allemaal. Werkplezier gaat over verbinding, een meeting beginnen met een persoonlijk verhaal doet wonderen voor het humeur. Doe je mee?

Heb je de vorige challenges gemist? Haal het gauw in: kijk naar challenge #1 om je dopamine een boost te geven, ga naar challenge #2 om je oxytocine op te peppen en challenge #3 voor extra serotonine.

Foto: Ryan Stone (Unsplash)

Gerelateerde prikkels