Over ons

Muriel van Dijk en Chantal van Cappelleveen 

Founders Krant Werkgeluk – Hoofdredactie

De krant Werkgeluk is opgericht door de zussen Muriel van Dijk (1970) en Chantal Van Cappelleveen (1972). Muriel is yoga-docent, Chantal is interim organisatieadviseur.  Muriel en Chantal  ontdekten dat veel mensen worstelen met de balans tussen werk en privé. Zelf sturing geven aan werkgeluk vinden de meeste mensen lastig.  Organisaties gaan steeds vaker aan de slag met het thema, gericht op welzijn van de medewerkers. Ze wilden hun steentje bijdragen aan deze ontwikkeling en besloten een landelijke krant op te maken die speciaal gericht is op de positieve ontwikkeling van medewerkers.  Voor ons is werkgeluk: ‘Vrijheid, doen wat je leuk vindt, vooral doen waar je blij van wordt en je talenten teruggeven aan de wereld. Ons bedrijf, en bezig zijn met werkgeluk en het maken van de krant bevat voor ons al deze elementen. We besteden zoveel uren van ons leven aan werk. Het kan echt anders, efficiënter en (nog) leuker. Om daar mee bezig te mogen zijn, is waar wij elke dag ons bed voor uitkomen!’ 

Naast de vaste redactieraad werkt de Krant Werkgeluk samen met freelance tekstschrijvers, ontwerpers, fotografen, illustrators en kunstenaars. 

 

Happiness is not something ready made.
It comes from your own actions.

– Dalai Lama

Merlijn Viersma

Vormgever

Werkgeluk ervaar ik vrijwel dagelijks omdat ik werk doe wat ik oprecht heel erg leuk vind. Bijna zo dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken en daar prijs ik mezelf erg gelukkig mee. Natuurlijk zijn er ook mindere kanten als bv lange dagen, lastige klanten en opdrachten die minder goed betalen maar het plezier wat ik uiteindelijk uit mijn werk haal compenseert dat volledig. 

Tess Heijnis

Webdesigner 

Werkgeluk voor mij is zelf bepalen wanneer mijn creatieve momenten zijn. Alleen zo kan ik écht aanwezig zijn tijdens het creëren van goede websites. 

Dankzij mijn planner vergeet ik niets en voorkom ik dat ik mij ‘te druk’ voel. Ik weet wat ik wanneer moet doen en ervaar daardoor nóg meer ruimte om vrij te zijn in mijn creativiteit.

Eva van der Last

Redactieadviseur werkgeluk

Werkgeluk betekent voor mij enthousiasme met een uitroepteken! Zodra ik doe waar ik écht blij van word, waar ik écht goed in ben, waarvan ik écht het gevoel heb dat ik nevernooit met pensioen zal gaan, het werk dat er voor zorgt dat ik stuiterend van enthousiasme te veel praat en te luidruchtig ben. Dát is Werkgeluk voor mij

Sabina Posthumus

Eindredacteur & tekstschrijver

Als mensen me vertellen wat ze doen, waarom ze dat doen en waarom dat zo leuk is, en ik mag daar alles over vragen en er daarna een artikel over schrijven, dan ben ik heel gelukkig met mijn werk. En dat komt heel dicht in de buurt van werkgeluk. 

Dolf Weverink

Columnist 

Met een open benadering oplossingen bedenken én uitvoeren die degelijk, slim en verrassend zijn. Zodat iedereen die erbij betrokken is een maatje groter groeit. Op tijd en volgens de begroting.

Sven de Graaf

Tekstschrijver 

Werkgeluk voor mij is de zonnige schaterlach in het schaduwrijke businessbos. In de volwassen wereld van serieus geld verdienen, quid pro quo’s en zakendeals is het de persoonlijke noot, de gunfactor, de stiekeme verliefdheid, de beleefde flirt of de foute grap in de lift.

Siebe van Dijk

Grafisch ontwerper social media

Creatief, rechtvaardig, communicatie, motorrijden, design, beeldend, sushi, kleding, ontwerpen, stedentrips, social design, chocoladebroodjes.

Johan Koning

Freelance tekstschrijver

Werkgeluk? #tekstschrijverzijnisfijn. Het is al jaren het credo van mijn bedrijf. Ik hou ervan om te spelen met woorden, om de passie van mensen voor hun werk en over hun vak op een verrassende manier op papier of scherm te toveren. Om hun verhaal te vertellen. Dat is voor mij LetterLuck.

Word supporter WERKGELUK

De krant Werkgeluk is een onafhankelijke krant die bijdraagt aan positieve ontwikkeling van medewerkers. Steun je onze missie? En draag je ons een warm hart toe? Wordt dan Supporter. Dit kan per editie of voor een heel jaar. Elke supporter komt met logo en bedrijfsgegevens in de krant en op de website.  Klik hier om supporter te worden:

Wat leuk dat je het 0 nummer wilt downloaden!

Zie je na het invullen van je gegevens geen linkje hieronder met de download met de naam Werkgeluk-0-nummer2020?
Mail ons dan even op Info@krantwerkgeluk.nl